22 Şubat 2010 Pazartesi

Maş fasülyesinin faydaları

*Maş fasulyesi bağırsak düzenleyici ve şeker düşürücüdür.
*Şeker hastaları için gerekli olan B vitaminlerini içermektedir.
*Maş fasulyesinin içeriğinde bol protein ve lif bulunur.
*Maş fasulyesinin hücre yenileyici özelliği de vardır.
*Güneydoğu Anadolu mutfağında çok kullanılan, ufak, yeşil bir fasulye türüdür.
*Akdeniz Bölgesi'nde de Toroslarda yetişir ve 'cin börülcesi' olarak bilinir.
*Maş fasulyesi ile piyaz ve çorba yapabilir, pilavlara ekleyebilir ve filizlendirebilirsiniz.
*Çin mutfağında da kullanılan maş fasulyesinin eski zamanlarda hastalık tedavisinde kullanıldığı söylenir.
*Süpermarketlerde, 500 gramlık paketlerde, organik ürün standlarında satılmaktadır.
*Ayrıca aktarlardan da temin edilebilmektedir.
*Maş fasulyesinin mercimek gibi pişirilerek, içine piyaz garnitürü, yeşil soğan, maydanoz, salatalık, zeytinyağı, koruk ekşisi eklenip servis edilmesi önerilir.
*Serin ve kuru yerde ,ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir.
http://en-sifalibitkiler.blogspot.com/2008/09/ma-fasulyesi-ve-faydalar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder