22 Şubat 2010 Pazartesi

Bulgurun Sağlığa Faydaları

*Bulgur doymamış yağ içerir ve toplam yağ oranı da düşüktür.Ayrıca kolesterol içermez.
*Buğday,imalatında ki pişirme ve kurutma işlemlerinden dolayı,bazı besin maddelerinin emilimini engelleyen fitik asit barındırmaz.
*Yüksek oranda mineral ve selüloz barındırdığından,besin emilimini hızlandırır.
*Lif bakımından zengindir.Kabızlığı önler,bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltır.
*Vejeteryenler için önemli bir besin kaynağıdır.
*Radyasyon emmediği gibi ,radyasyona karşı da dayanıklıdır.
*İçeriğinde ki folik asitten dolayı,hamile kadınlar ve çocuklar için yararlıdır.
Hamilelik sırasında annenin vücüdunda meydana gelebilecek folik asit yıkımını önler.Folik asit, bebeğin hamileliğin ilk 3 ayında gerçekleşen beyin gelişimini sağlar.
*Bulgur kepekli olduğu için,posa yönünden zengindir.Bulgurda ki kepek suda çözünmediğinden,şeker ve yağın emilimini azaltarak kan şekeri ve yağların yükselmesini önler.
BULGURUN BESİN DEĞERİ;
*Üretimi sırasında pişirme işleminden geçen bulgurun,pişirme suyunda çözülen vitamin ve diğer besin maddeleri yeniden buğday tanelerinin içine emilir,besin kaybı olmaz.
Bu işlem aynı zamanda bulgurun pastörize olmasını da sağlar.Bu nedenle bulgur diğer bakliyatlara göre daha dayanıklıdır.
*Bulgurun besin değeri diğer tahıllara göre daha yüksektir.İçeriğinde ki protein,kalsiyum,potasyum ve fosfor,pirinçten daha yüksek,B vitaminleri ve demir miktarı ise pirinç ve makarnadan 3-5 kat fazladır.

http://muhteremleafiyetle.blogspot.com/search/label/BAKL%C4%B0YAT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder